Yağızdan Soru Önergesi

HABERLER

Yağızdan Soru Önergesi

Cemevi gerçeği artık tartışılmamalı
Yağız, soru önergesinde Başbakandan cemevleri ile ilgili şu soruların yanıtlanmasını istedi: Sünni kardeşlerimizin ibadet yerlerinin cami olduğu gerçeği hiçbir şekilde tartışılmazken, Alevi kardeşlerimizin ibadet yerlerinin cemevi olduğu gerçeğinin de artık hiç tartışma konusu yapılmaksızın kabul edilmesi gerekmiyor mu?

İstanbul Haber Servisi - DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız , Başbakan Tayyip Erdoğan ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Alevi vatandaşların ibadet yerlerinin cemevi olduğu gerçeğinin artık tartışma konusu yapılmaması gerektiği söyledi. Yağız, soru önergesinde Başbakandan cemevleri ile ilgili şu soruların yanıtlanmasını istedi: Sünni kardeşlerimizin ibadet yerlerinin cami olduğu gerçeği hiçbir şekilde tartışılmazken, Alevi kardeşlerimizin ibadet yerlerinin cemevi olduğu gerçeğinin de artık hiç tartışma konusu yapılmaksızın kabul edilmesi gerekmiyor mu?

Cemevenin de cami statüsüne alınmasının ve camilere ve diğer ibadet mekânlarına sağlanan olanaklardan yararlandırılmasının sizce bir sakıncası bulunmakta mıdır?

Alevi-Bektaşi inancı ve kültürünün anlatımında önemli bir enstrüman olan bağlamanın okullarda ek ders kapsamına alınması yönünde hükümetinizin bir çalışması var mıdır? Hükümetinizin, Alevi kardeşlerimize yönelik olduğu ileri sürülen, ancak içeriği henüz net olarak açıklanmayan açılımı konusunda bilgi verir misiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemde: Karacaahmet Sultan Dergâhının yıktırılması yönündeki girişimleri, geçen süreç içinde nasıl yorumluyorsunuz? Alevi köylerine zorla cami yaptırıldığı ve görevli gönderildiği yolunda Alevi kardeşlerimiz tarafından dile getirilen görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz?