Kamuoyunun Dikkatine

HABERLER

Kamuoyunun Dikkatine

shadow
Köyümüzden kalkarak geçimlerini sağlayabilmek amacıyla İstanbul’a gelen o zamanki köylülerimiz tarafından 1967 yılında kurulan derneğimiz, kurulduğundan bu yana aralıksız çalışmalarına devam etmektedir. Bu süre zarfında, tüm eksikliklerine rağmen, inanç önderimiz olan Hubyar’ın adını hiçbir zaman çıkar amaçlı, olumlu olumsuz her işte kullanma gibi bir tutum içinde olmamıştır. 2004 yılından bu yana da, Hubyar Muhipleriyle, Avrupa’daki köylülerimizle birlikte, geleneksel hale getirdiğimiz HUBYAR ANMA TÖRENİ ve ETKİNLİKLERİ Nİ gerçekleştiriyoruz. Temmuz Ayının son Pazar günü beşincisini gerçekleştireceğimiz ANMA ETKİNLİKLERİMİZE herkesi bekliyoruz.
 
Alevisiyle Sünni siyle, Türküyle Kürdiyle Çerkez iyle, yöre halkının yüzyıllardır büyük bir saygısını kazanmış olan atamız Hubyar’ın toplumsal barış için çabasını tahmin etmek zor olmasa gerek! Yine ondan sonra gelen büyüklerimiz de bu yapıyı güçleri yettiğince korumaya çalışmışlardır.
 
Ancak, son 4-5 yıldır Hubyar adının kamuoyunda olumsuz olarak gündeme gelmesi, böyle bir zatın kişisel çıkarlar için kullanılması, yalnız biz Hubyar Köylülerini değil, Hubyar’a saygı duyan her insanı da son derece üzmektedir. Bugüne kadar belki hiç Hubyar’ı ziyaret etmemiş, derneğimizin yaptığı Anma Etkinliklerine katılmayan kişiler bu konuda “ahkâm” kesmeye başlamış, yazılı ve görsel basını da bu doğrultuda kullanmaya devam etmektedirler. Konuya uzak insanlar artık Hubyar adını bu olumsuzluktan öte duymak istememekte ve “gına” geldiğini ifade etmektedirler.
 
Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak bu durum bizlere acı vermektedir; inanç önderimizin adı geçtiğinde yüz binlerce insan niyaz vermektedir. Bu saygı kimleri rahatsız etmektedir?  Böyle bir zatın adının bu duruma düşürülmesine kimin hakkı vardır? Bu durumdan kimler kazançlı çıkmaktadır? Hangi merciler bu planın tezgâhçısıdırlar?
 
Bu istenmeyen durumdan sorumlu olmadığımız halde, atamızın bir inanç önderi olduğunu unutanlardan dolayı Hubyar Muhiplerinden ve kamuoyundan özür dileriz. Büyük çoğunluğun bu durumdan rahatsız olduğu halde sessiz kaldığının, duyarlı kamuoyunun bu tür oyunlara prim vermeyeceğinin bilincinde olarak hepinizi Hubyar sevgisi ve inancına davet ediyorum.
 
Saygılarımızla
 
YOL CÜMLEDEN ULUDUR
 
Hubyar Köyü Dernek Yönetimi
         Adına Başkan
         METİN YILMAZ